Карагър похвали Рейна


Н. Гавазов

Джейми Карагър се отказа да критикува вратаря на Ливърпул Пепе Рейна, въпреки, че грешка на испанския национал подари равенството на Арсенал в първия мач от новия им сезон във Висшата лига на Англия. Както е известно, Н'Гог изведе домакините напред в резултата, но въпреки слабата си игра, в края на мача след пробив на Росицки Шамак стреля в гредата на Рейна, който от своя страна я вкара в мрежата си. Имаше съмнения за нечестна игра от страна на мароканския футболист, но Карагър отказа да коментира ситуацията и подчерта, че Рейна е един от най-добрите вратари в света.

„Аз ще трябва да видя още един път гола, за да мога да кажа нещо. Но пак казвам - Рейна е най-добрият вратар в света, така, че нищо не е станало", заяви защитникът пред Sky Sport.

Отборът на Ливърпул показа много боен дух през втората част, когато остана с човек по-малко след изгонването на Джо Коул. Карагър обясни това с идването на новия мениджър Рой Ходжсън.

„Не искам да критикувам стария мениджър, но имахме нужда от промяна и при сегашния мениджър сме заредени с оптимизъм и ентусиазъм да направим нещо голямо. Това е първи мач от новия сезон, който завършихме наравно, а заслужавахме победата. Разочаровани сме от едната точка, но не може да направим нищо. Сега имаме нов мениджър и се надявам да заправим неприятностите през миналия сезон", завършва Карагър.

 

123