Юнайтед даже не помисля за уволнение на Моуриньо


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо запазва пълната подкрепа на клубната управа, даже след снощния разгром от Тотнъм. Както е известно, "шпорите" станаха първият лондонски отбор от четири и половина години, който успя да победи Юнайтед на "Олд Трафорд". При това хората на Маурисио Почетино постигнаха класически успех като още по-впечатляващото е, че трите попадения на Тотнъм паднаха след почивката.

Унизителната загуба бе преценена от мнозина експерти като срив на позициите на Моуриньо в клуба, още повече, че преди срещата Жозе не се стесняваше да спори с журналисти и да напомня какви успехи е постигнал през годините.

Сега става ясно, че португалецът запазва влиянието си в клуба и ще продължи да води отбора, въпреки днешните котировки на букмейкърите за скорошно уволнение на Моуриньо. Босовете на клуба са разочаровани от снощното фиаско, но даже не са помислили за раздяла с мениджъра. Нещо повече, източник от "Олд Трафрд" съобщава, че ръководителите на Юнайтед са възхитени от играта на тима през първото полувреме.

"Ръководството е въодушевено от играта на отбора през първото полувреме, когато Юнайтед можеше да води с два гола преднина. Мачът щеше да има друг характер, ако Лукаку бе вкарал поне две от положенията си. А случилото се след почивката само потвърждава това, че Моуриньо е трябвало да бъде подкрепен през лятото с покупката на качествен защитник. Няма шанс за уволнение на мениджъра", заяви източник от "Олд Трафорд".

Впрочем, друг източник твърди, че все пак местото на Жозе в клуба не е толкова сигурно. Ако Юнайтед претърпи загуба с голям резултат от Бърнли през уикенда, много  възможно португалецът да напусне клуба.

659