Феновете на Арсенал ще откажат да продадат акциите си на Крьонке


Н. Гавазов

Обединението на феновете на Арсенал (Arsenal Supporters' Trust) ще отговори с отказ на предложението на Стан Крьонке за покупка на дяловете от акциите на привържениците на клуба. През миналата седмица се разбра, че Алишер Усманов се е съгласил да продаде 30% от акциите на американеца за около 500 милиона паунда.

По такъв начин Стан ще си осигури притежание на 97% върху собствеността на Арсенал и ще получи правото по безапелационен начин да закупи останалите акции от минотарните собственици, което означава, че Арсенал ще загуби статута си на публична компания.

AST, която е най-влиятелната организация на феновете на "артилеристите" и която също притежава акции, даде да се разбере, че е против това Крьонке да стане едноличен собственик на Арсенал.

"Ако приемем предложението за продажбата на нашия дял, тогава все едно изразяваме съгласие с него. Но ние не искаме това. Отсега е ясно, че ще игнорираме предложението.

Това е безполезен жест, защото той няма да повлияе по никакъв начин. Но проява на готовност да се разделим с акциите означава, че одобряваме покупката. По-добре е да се разделим с акциите, обявявайки несъгласието си с това", заяви Найджъл Филипс, един от ръководителите на ATS.

Освен това Филипс добави, че Крьонке вече е изпратил съобщения до всички минотарни собственици за покупка на техните акции на цена малко над 29 000 паунда за брой. Ако тези предложения не бъдат приети в течение на шест седмици, Стан ще има право да придобие остатъка от ценните книжа по принудителен начин.

418