Ливърпул очаква 100 милиона от продажбата на баласта


Н. Гавазов

Ливърпул се надява да получи повече от 100 милиона паунда от продажбата на играчи, които не влизат в плановете на мениджъра Юрген Клоп. През това лято немският специалист похарчи над 170 милиона паунда на трансферния пазар, укрепвайки състава с помощта на Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири.

Както съобщават редица британски източници, сега Юрген възнамерява да направи състава по-компактен и управляем, погасявайки част от разходите чрез продажба на играчи, които едва ли ще могат да разчитат на редовна игрова практика на "Анфийлд".

Съобщава се, че списъкът с продажбите се оглавява от нападателя Дивок Ориги, от когото се интересува Валенсия. Мърсисайдският клуб е открит за продажба на белгиеца, който це оценява на 27 милиона паунда.

Още 20 милиона паунда "червените" очакват от продажба на Дани Ингс. Някъде на тези пари се оценява и полузащитникът Марко Груич, но той все още може да подпише нов договор и да бъде даден под наем.

Сред играчите, които могат да напуснат клуба през лятото са Лорис Кариус, Симон Миноле, Шей Оджо, Лазар Маркович и Педро Чиривела. Общата сума от продажбата на т.нар. баласт може да достигне 100 милиона паунда.

454