Сър Алекс обсипа с похвали Ернандес за гола му срещу Юнайтед


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън похвали Хавиер Ернандес за играта на нападателя в мача срещу Чивас Гуадалахара, който Манчестър Юнайтед загубиха с 3:2. Срещата бе последна за английския гранд от северноамериканското му турне. Новият нападател на Юнайтед игра през първото полувреме за бившия си отбор Чивас и вкара гол, а след почивката замени Бербатов в редиците на „червените дяволи".

Сър Алекс похвали гола на Ернандес и изрази облекчение, че отборът се завръща у дома си, за да се подготви за началото на сезона във Висшата лига на Англия , който започва след по-малко от две седмици.

„Чикарито" е играч от топ класа. Голът му за Чивас бе наистина прекрасен. Той показа своите истински качества именно в този мач", заяви шотландския специалист пред The Telegraph.

„Чивас игра много добре - те са много бърз отбор. Добре владееха топката и направиха нещата трудни за нас. Заслужено спечелиха", продължава Сър Алекс.

„Що се отнася до нас, ние бяхме далеч от своя дом в продължение на три седмици. Много пътувахме и аз си мисля, че е време да се приберем и да си починем", завършва мениджърът на Юнайтед.

 

122