Сър Алекс се интересува от датски вратар


Н. Гавазов

Агентът на 26 годишния вратар Андерс Линдегаард призна, че от неговия клиент се е заинтересувал мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, съобщава новината Manchester Evening Star . Понастоящем Линдегаард, който мнозина определят като "новия Шмайхел", защитава вратата на скромния норвежки тим Алесунд, но неговата уверена игра вече привлича вниманието на големите клубове.

След продажбата на Бен Фостър на Бирмингам Сити и неудачните опити да бъдат наложени млади вратари от резервите в разширения състав, в момента остава едно място свободно за вратарскоя пост. С "червеите дяволи" се свързва също така Нойер, Лорис, Акинфеев, но Андерс има едно преимущество пред останалите - той може да се раздаде за Манчестър Юнайтед много повече от другите и да приеме клуба вътре в сърцето си.

Конкретна сума не се съобщава, но едва ли тя ще надвиши парите, който шотландския специалист заплати на Брьондби за Шмайхел през 1991 година - 500 000 паунда.

Въпреки всичко, Сър Алекс ще предостави шанс на още един вратар от резервите. Става дума за 20 годишния Бен Амоса, който има отлични физически данни.

 

112