Анчелоти смята Сити за основна заплаха за титлата


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти увери привържениците на отбора, че титлата ще бъде запазена и през следващия сезон, дори и да не привлече Фернандо Торес. Освен това, италианският специалист не пропусна да се заяде с Манчестър Юнайтед и обяви, че Манчестър Сити ще е по-силен конкурент от "червените дяволи".

„Нямаме нужда от повече нападатели, способни сме да спечелим всичко. В състояние сме да защитим титлата си и трябва да го направим. Искаме да покажем най-доброто във всички турнири", цитира TribalFootball Анчелоти.

Италианският специалист призна, че не е могъл да запази Джо Коул в състава си, въпреки че е искал да продължи да работи с национала.

„Проблемът беше чисто икономически и тук става дума за пари. Това бе проблем между клуба и Джо Коул, не с мен. Това наистина не бе мой проблем", продължи мениджърът на Челси.

Относно конкуренцията в борбата за титлата, италианецът каза, че основната заплаха ще дойде от Манчестър Сити.

„Те (Б.ред. - Сити) ще се справят по-добре от миналия сезон. Те имат фантастични играчи и ще бъдат най-важният ни съперник за титлата. Нашата цел е да се справим по-добре от миналата година в Шампионската лига. Отпаднахме прекалено рано миналия сезон", завършва Анчелоти.

 

 

137