Пике: Рууни ще поведе Юнайтед към 19 титла


Н. Гавазов

Защитникът на националния отбор на Испания и Барселона Жерар Пике, заяви, че Уейн Рууни ще се възстанови от разочароващото си представяне с Англия за Световната купа и ще поведе Манчестър Юнайтед в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Новоизлюпеният световен шампион, който игра заедно с Рууни на „Олд Трафорд" преди да премине през 2008 година в Барселона е виждал лично как английската звезда реагира на пораженията и неудачните представяния.


„Разочароващото изпълнение на Англия на Световното първенство, както и в личното представяне на Уейн наистина боли. Но аз наистина вярвам, че Рууни ще се възстанови и ще помогне на своя отбор да спечели 19-та рекордна титла във Висшата лига. Никога не съм виждал играч във футбола, който да е по-разстроен и разочарован от пораженията отколкото Уейн. Всеки трябва да го види как е в съблекалнята. Той изглежда като бомба, която ще гръмне всеки момент. Най-добре е да не се говори изобщо с него в този момент", коментира Пике.

„Повечето играчи пристигат на първа тренировка след уикенда отпуснати, но при него не е така и той е още повече нахъсан. Мисля, че точно това ще се случи когато се завърне след почивката си. Дори и сега когато е на море със семейството си го боли. Сигурен съм, че много клубове искат да подпишат с него, но той няма да напусне никога Юнайтед. Той и Сър Алекс са като баща и син. Сър Фъргюсън е велик мениджър и знае как да се отнася с талантливите си футболисти и как да ги предразположи да играят. Точно това мисля, че се случва в Юнайтед и те ще се върнат титлата", завършва испанския национал.

 

 

134