Киоун: Салах не заслужава наградата


Н. Гавазов

Легендата на Арсенал Мартин Киоун не вярва, че Мохамед Салах заслужава наградата за Играч на годината във Висшата Лига на Англия. Напомняме, че египтянинът се бореше с Кевин де Брюйне за главната индивидуална награда в Англия и в крайна сметка призът бе спечелен от лидера на мърсисайдци.

Салах вкара зашеметяващите 31 гола във Висшата лига на Англия и по всичко изглежда, че ще стане голмайстор на турнира, освен това египтянинът изигра важна роля в успехите на "червените" в Шампионска лига. В същото време белгиецът бе ключов футболист за титлата на Манчестър Сити в Премиършип.

"Щях да дам гласа си за Де Брюйне, ако още играех. Само преди няколко дни ние възхвалявахме Манчестър Сити като един от най-великите отбори, спечелили Висшата лига. Важно е да вкарваш, но всеки отбор има нужда от играч като Кевин в центъра на терена, който да стане бос в мач, да развива играта и да създава положения за гол за нападателите. Сити нямаше да доминира във Висшата лига без виждането и желанието на Де Брюйне. Във всеки мач той предлага широк избор от разнообразни шансове за нападателите през целия мач", заяви Киоун.

153