Баркли се завръща към тренировки през следващата седмица


Н. Гавазов

Полузащитникът на Челси Рос Баркли ще пристъпи към пълноценни тренировки през следващата седмица. Както съобщава Daily Telegraph, Рос ще е готов да се върне в общата група. Напомняме, че англичанинът не игра през първата половина на сезона заради травма на подколянното сухожилие, а в началото на февруари получи травма на задната повърхност на бедрото, заради което пропусна още два месеца.

След прехода си от Евертън в Челси през зимния трансферен прозорец, Баркли успя да играе за лондончани само в три мача във всички турнири.

Впрочем, старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт вече предупреди, че няма да вземе полузащитника на на Световното първенство по футбол в Русия. Независимо от това, дали Баркли ще заличи своята травма или не, Саутгейт възнамерява да остави 24-годишния футболист без Световно.

"Мисля, че той просто не е готов от гледна точка на физическата форма. Рос премина в Челси, възстановявайки се от сериозна травма на бедрото, но след това проведе само няколко мача.

Ако той се върне на терена и започне да получава постоянна практика, то след Световното ние ще разгледаме въпроса с неговата повиквателна в националния. Ние знаем, че това е талантливо момче, но едва ли той може да изиграе такова количество мачове, което е нужно преди такива турнири", заяви Саутгейт.

Напомняме, че трансферът на играча предизвика сериозен скандал и доведе до обвинения към Челси в сговор с агента на Баркли. Например, кметът на Ливърпул Джо Андерсън, който е привърженик на Евертън, инициира разследване на обстоятелствата около трансфера на полузащитника, което обаче не откри нарушения.

"Трансферът на Рос Баркли от Евертън в Челси за 15 милиона паунда след като той не изигра нито един мач през този сезон, а през лятото агентът му срина трансфер за 35 милиона паунда е плюнка в лицето на феновете на Евертън, които винаги предано го подкрепяха. Той можеше да подпише по-дълъг договор и да напусне клуба.

Обръщам се към Висшата лига и Футболната асоциация на Англия с призив за разследване на обстоятелствата около трансфера на Рос Баркли от Евертън в Челси. Агентът проваля трансфер за 35 милиона паунда в последния ден на летния трансферен прозорец, футболистът не играе и след четири месеца си заминава за 20 милиона паунда", написа тогава Андерсън в акаунта си в Twitter.

 

262