Салах иска титлата във Висшата лига през следващия сезон


Н. Гавазов

Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах обяви, че целта на неговия отбор за следващия сезон е спечелване на титлата във Висшата лига. Благодарение на своя покер срещу Уотфорд в събота, египтянинът еднолично оглави голмайсторската надпревара в най-популярното първенство на планетата. Салах има на сметката си 28 гола, но въпреки тази висока резултатност, мърсисайдци така и не успяха да бъдат конкурентни на Манчестър Сити през тази кампания.

Очевидно е, че до края на сезона "червените" ще се борят за попадане в топ 4. Салах обаче очаква това да се промени през следващата година и Ливърпул да бъде един от фаворитите за титлата в английския елит.

"Доволен съм от развитието на сезона за мен, но също така знам, че за Ливърпул е много важно да спечели Висшата лига. Запознати сме със своята задача и мисля, че тя е била винаги една и съща тук. Сити много добре се представя през тази кампания, особено отлично се прояви в решаващите моменти от Висшата лига.

Ние трябва да ги догоним, а това значи да работим и да ставаме по-добри. Имаме всички условия за това. Убеден съм, че през следващия сезон Ливърпул ще бъде един от фаворитите за спечелване на титлата в Англия. Сигурен съм, че можем да извоюваме победата във Висшата лига и да донесем радост на милионите си привърженици по света", заяви Салах.

 

106