Ливърпул с интерес към Марчело Липи


Н. Гавазов

Английският Ливърпул проявява интерес към старши треньора на националния отбор на Италия Марчело Липи, съобщава новината Soccernews , позовавайки се на информация на Footballpress . Според медията, този ход на "червените" е продиктуван от това да бъдат задържани звездите в отбора, които трябва да бъдат убедени, че успехите пред тима ще бъдат гарантирани с авторитетен специалист.

Както е известно, хаосът в Ливърпул набира скорост, след като миналата седмица Рафа Бенитес напусна мениджърския пост. Слуховете, а и според много от експертите, испанският специалист ще бъде последван от някои от звездите на отбора - Джерард в Реал мадрид, Торес в Челси, вчера в италианската преса се появи информация, че Масчерано и Каут е твърдо вероятно да преминат в Интер. Ръководството на "мърсисайдци" е наясно, че ако тези мрачни прогнози се сбъднат, клубът едва ли би се преборил с останалите си конкуренти за Топ 4, а много е възможно и да отпадне от първата осмица във Висшата лига на Англия.

От своя страна Марчело Липи след края на Световното първенство в ЮАР ще напусне своя пост и вече си има приемник - бившият наставник на Фиорентина Чезаре Прандели. Сегашният председател на Ливърпул Мартин Бротън се надява, че Липи ще успее да убеди звездите да останат в отбора .

Според специалистите обаче това едва ли е възможно, след като италианският специалист неотдавна заяви, че е твърде стар за клубна работа и в най-добрият случай е готов да заеме само административна дейност.

 

176