Смолинг: Никой не може да спре атаката ни


И. Ангелов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг сподели мнението си, че не вижда много отбори, които ще са способни да задържат нападателите на тима в един мач. Юнайтед пътува до Хъдърсфийлд днес във Висшата лига на Англия, като се намира на 2 точки зад лидера Ман Сити в класирането.

"Може да видите, че имаме атакуващи играчи, но и те трябваше да се бранят когато Ливърпул атакуваше така. Ние задържахме пространствата и чакахме шансовете си. Обикновено когато задържим вратата си суха ние побеждаваме. В 9 от 10 случая отборите не могат да спрат атаката ни и ние вкарваме.

"По-често ние сме отборът, който владее инициативата защото ние играем по цялата ширина и гледаме да довършим съперника. Най-често когато стигнем до 1:0 противникът се открива и тогава стигаме до втори гол, трети, четвърти. Така убихме няколко отбора в последните 20 минути.

"Лукаку е малко като Златан. Отборът ни захранва един основен нападател и ние сме късметлии да имаме него и Златан когато се върне. Той е играч, който се включва зад защитата, замесен е в играта и винаги иска да го търсим в празните пространства, защото там се чувства уверен, че ще бие човека срещу себе си. Ние опитваме да го намираме възможно най-рано, защото знаем, че той е заплахата."

91