Гуардиола недоволен от победата с 5:0 над Кристъп Палас


П. Пенков

Въпреки постигната победа с 5:0 над Кристъл Палас, мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че клуба се нуждае от спешни промени. Както знаете Рахим Стърлинг, Лерой Сане, Серхио Агуеро и Фабиан Делф се превърнаха в герои за "гражданите" отбелязвайки попадения при успеха над Сити, но освен това и запазвайки добрата голова разлика пред втория Манчестър Юнайтед

"Започнахме добре, като през първите 10 минути успяха да се създадем две или три чисти положения, но след това спряхме. Топката трябва да се движи, но ние не го правихме. Определено не притежаваме същата острота, поради факта, че играехме в Купата на Лигата по-рано тази седмица. Понякога се нуждаеш от повече време и това се случва, когато го нямаш," сподели Гуардиола.

"Миналия сезон имахме доста проблеми при домакинските си срещи. Ето, поради това се отказахме от надпреварата във Висшата лига. Последните два сблъсъка бяха много важни за нас - тези с 5:0 над Ливърпул и Кристъл Палас. Те ни донесеха увереност, която ни беше нужна след пауза за националните отбори," коментира Пеп. 

196