Рууни не може да си намери нов отбор


Н. Гавазов

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се сблъска със затруднения при търсенето на нов клуб зарази високата си цена и голяма заплата. През миналия сезон Рууни се отчете само с 15 появявания на терена в стартовия състав на "червените дяволи". Жозе Моуриньо направи всичко възможно да намери най-добрата позиция на Уейн, но капитанът се провали - Рууни не се прояви нито като нападател, нито като полузащитник, а още по-малко в опорната зона.

Към момента 31-годишният англичанин заема периферно място в плановете на Жозе Моуриньо и рискува още повече да търка пейката през новия сезон.

Както и се очакваше, интересът към Рууни е голям, но когато всичко опре до преговори, финансовите въпроси се превръщат в сериозно препятствие към завършване на сделката.

Според информациите, все още не се е намерил смелчага, който би се съгласил да наеме Рууни и да му плаща по 300 000 паунда на седмица. Ако иска да отиде в друг клуб, Уейн ще трябва значително да намали заплатата си - най-вероятно наполовина.

Именно заради финансовите трудности Евертън се отказа от мислите за връщане на своя възпитаник. Вместо рисковия трансфер на Рууни, "карамелите" подписаха с Дави Клаасен.

 

160