Венгер: Само Арсенал решава за Санчес, парите не са всичко


И. Ангелов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер беше запитан по време на пресконференцията си преди финалната среща от ФА Къп за ситуацията с Алексис Санчес в клуба. Според французина работата по задържането на чилийския нападател ще е тежка, но за момента клубът държи всичко под контрол.

"Ние нямаме нито един човек с изтичащ договор и затова решението ще е изцяло наше. Поради това просто вярвам, че клубът ще има много работа това лято защото искаш да задържиш играчи като Алексис, а спекулации ще има."

Договорът на Санчес изтича през следващото лято и той вкара 29 гола за Арсенал този сезон:

"Ако трябва да ти правят операция утре, а е последният работен ден на хирурга, ти все още ще искаш той да свърши добра работа, а не да оперира половинчато защото му е последен ден. Това е да си професионалист. В миналото съм прекратявал договори и винаги всичко се случва по един начин. Договорът на Алексис изтича през 2018-та, така че тук е различно."

Запитан дали финансово клубът е равностоен на останалите големи в Европа:

"Не всичко е за парите във футбола. Това е важно, но не всичко е пари. Ние сме в много по-добра позиция сега. Аз водех години този отбор с много ограничени средства и трябваше да продаваме играчи. Някои клубове са в по-силна позиция от нас, финансово, но ние вярваме, че сме достатъчно силни и с добър състав, за да се състезаваме на най-високо ниво."

97