Арсенал изключва продажба на Санчес на английски клуб


Н. Гавазов

Ръководството на Арсенал няма да разглежда предложения по трансфер на нападателя Алексис Санчес от други английски клубове. Както е известно, играчът от националния отбор на Чили отказа да продължи договора си с английския клуб, независимо от това, че лондончани изразиха готовност да увеличат заплатата на играча до 300 000 паунда на седмица.

Сега се очаква се, че водещите клубове от Европа и Висшата лига на Англия ще влязат в битка за Санчес, като сред претендентите за нападателя се сочат имената на двата манчестърски гранда, Челси, Байерн Мюнхен, ПСЖ и Ювентус.

Според източници от "Емирейтс", в Арсенал вече са се примирили с напускането на своя лидер, но в същото време клубната управа ще направи всичко възможно, за да не подсили конкурентите си от Висшата лига. Във връзка с това лондончани няма да разглеждат никакви оферти от Англия, независимо, че до края на договора на Санчес остават само 12 месеца.

Нещо повече, Арсенал е позволил на агента на Алексис да започне преговори с Байерн Мюнхен още в началото на месеца. Както е известно, вчера някои британски издания информираха, че агентът на Санчес Фернандо Фелицевич вече се намира в Мюнхен, където договаря личните условия на своя клиент.

Напомняме, че Футболната федерация на Чили, обявявайки състава за Купата на Конфедерациите 2017, обяви Санчес като играч на Байерн Мюнхен. По-късно грешката на сайта на Федерацията бе поправена, но мнозина намериха в това знак за предстоящ трансфер на Алексис в немския гранд.

Очаква се, че ситуацията около чилиеца ще се изясни след финала за Купата на Англия, който ще се състои на 27 май.

 

171