Арсенал с решителен ход да задържи Санчес


Н. Гавазов

Арсенал предприе решаващ опит да задържи нападателя Алексис Санчес, предлагайки на чилиеца контракт със заплата от 300 000 паунда на седмица. Напомняме, че 28-годишният футболист не бърза да подписва нов договор с "артилеристите" , макар че съответните преговори започнаха още в началото на сезона. Санчес иска от клуба не само потвърждение на амбициите на трансферния пазар, но и солидно увеличение на заплатата.

Тази седмица стана известно, че Алексис е готов да си тръгне от Арсенал, разглеждайки варианти с трансфер в Челси или Манчестър Сити. В отговор "артилеристите" са отправили към Санчес последно, но удивително щедро предложение по новата сделка.

Според британски източници, клубът от "Еирейтс" е готов да направи от Алексис един от най-заплатените футболисти във Висшата лига на Англия със заплата от 300 000 паунда на седмица. Толкова не получава полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба. Заплатата на французина е 290 000 паунда на седмица.

Съобщава се, че този безпрецедентен ход на Арсенал е продиктуван от опасенията, че клубът за пореден път ще стане донор на свой конкурент от Висшата лига на Англия. По всичко изглежда, че аналогичен ход следва да се очаква и по отношение на полузащитника Месут Йозил.

 

292