Феновете на Арсенал готвят мощен протест


Н. Гавазов

Организацията на привържениците на Арсенал Arsenal Supporters' Trust готви мащабна акция срещу мениджъра на отбора Арсен Венгер преди, по време и след утрешната среща с Манчестър Сити. Според информацията, специално протестно шествие ще бъде организирано по улиците около "Емирейтс". Единият лъч ще започне от кръстовището на Толингтън Роуд и Бенуел Роуд в посока "Емирейтс" и ще завърши до статуята на Тиери Анри. Вторият лъч ще започне от централата на Arsenal Supporets Club и ще премине по Джилеспи Роуд и Дрейтън Парк, за да завърши пред клубния музей.

Предвидени са мероприятия и по време на самия мач, както и след срещата, но липсва информация за това, какво са намислили ръководителите на организацията.

Напомняме, че в четвъртък вечер станаха известни резултатите от анкетата сред феновете на Арсенал. Според информацията, 78% от привържениците желаят Арсен Венгер да напусне мениджърския пост. Подкрепа на французите дават само 9%.

"Значителна част от феновете на нашата организация не вярват, че Венгер е човекът, с който отборът ще се движи напред. Считаме, че са нужни промени. Клубът се нуждае от преустройство на структурата на управление, която изглежда все по-остаряла. Признаваме и отдаваме дължимото на работата, която Арсен Венгер извърши за всичките тези години. Вън от зависимостта от дискусията около контракта ние смятаме, че той заслужава огромно уважение и възхищение", се казва в част от съобщението на Arsenal Supporters' Trust от вчера.

 

165