Ливърпул загуби от Лестър без Раниери


И. Ангелов

Воденият от временния наставник Крейг Шекспир отбор на Лестър Сити прие Ливърпул за срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес английският шампион успя да победи с 3:1 мърсисайдци на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" и да започне по добър начин живота без уволнения мениджър Клаудио Раниери.

Лестър започна с две положения пред вратата на гостите, докато Мане отговори за Ливърпул. След два пропуска на Варди именно той обаче откри резултата в 28-ата минута, когато вкара първия гол на отбора за 2017-та година. Тук Олбрайтън пусна добро подаване между защитниците и отскубналия се нападател не сбърка сам срещу вратаря за 1:0.

В 39-ата минута след един корнер и избита топка Дани Дринкуотър вкара изключителен гол след воле от далечна дистанция, което направи Миноле безпомощен за 2:0. След почивката отново Варди направи резултата 3:0, като тук Марес и Фухс разиграха по крилото преди защитника да центрира точно на главата на английския нападател за попадението.

В 68-ата минута Кутиньо върна гол когато след атака на гостите получи топката на дъгата и пласира кълбото перфектно по земя в ъгъла далеч от Шмайхел за 3:1. След гола гостите не дадоха знак, че бързат да вкарват още, а домакините задържаха преднината си и победата.

285