Бивш играч на Моуриньо: Юнайтед се нуждае от мощно обновяване


Н. Гавазов

Бившият футболист на Порто Дерлей, който игра за "драконите" под ръководството на Жозе Моуриньо, сподели мнение за ситуацията около своя бивш наставник. Според 41-годишният португалец от бразилски произход, проблемът е, че Жозе разполага със слаб отбор в лицето на Манчестър Юнайтед.

"Да, при Моуириньо малко се получава в Юнайтед. Очевидно е, че съставът е по-слаб от този на Челси и Манчестър сити. Разбираемо е, че Моуриньо работи над това, може би се опитва да накара футболистите по-бързо да прогресират. Но засега методите му не работят. А 0:4 е ужасен резултат", заяви Дерлей.

"Юнайтед подписа с три-четири водещи играчи, но съставът бе много слаб през миналата година, такъв и остана. Клубът се нуждае от по-голямо мощно обновление, нужни са звезди. Заради това Юнайтед се сблъсква с трудности в момента. А отбраната им просто е катастрофа. Според мен, отборът трябва да попълни тази линия с още 2-3 играчи", каза още бившият футболист.

"Ясно е, че ще е трудно да попаднат в тройката. Конкурентите са силни, футболистите са добре обиграни, например, както в Арсенал и Сити. Но все още ситуацията може да бъде променена. Юнайтед има сили да се изкачи нагоре в таблицата. Играчите не са лоши, просто голяма част от тях са технически по-слаби, отколкото тези в другите отбори", завърши Дерлей.

 

34