Светците взеха точка от Сити (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити отстъпи в играта срещу Саутхемптън днес, като трябваше да разчита на резервата Келеши Ихеаначо за да достигне до 1:1 у дома си в поредния девети кръг на английската Висша лига. Днес след попадение на Нейтън Редмънд Пеп Гуардиола трябваше да реагира и да се бори за точката при едно неубедително представяне.

В първото полувреме Сити не достигна до нито едно положение за гол пред вратата на своя гост, като в 27-ата минута тук при една грешка на Джон Стоунс в защита Редмънд успя да излезе сам срещу вратаря и да вкара за 1:0.

Това принуди Гуардиола да замени Де Брюйне с Ихеаначо на почивката, и само след 10 минути младокът изравни когато се включи на добра позиция при подаване от Лерой Сане и реализира за 1:1. Последва добро положение пред Гюндоган, но и качествена намеса на Форстър в 69-ата минута. 

В 72-ата минута пък гостите излязоха с 5 човека срещу двама, но едно неубедително докосване на Буфал провали атаката. До края голове не паднаха, а Сити застава на първо място с 20 точки наравно с Арсенал и Ливърпул след 9 кръга.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



184