Бенфика е твърде силен за Оцелул


Т. Михайлов

Бенфика е твърде силен за Оцелул

Оцелул Галац - Бенфика
Стадион: "Арена Национал", Букурещ
Дата: 27.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес Борбалан (Испания)


Португалският колос Бенфика гостува на румънския шампион Оцелул в двубой от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Тимът от Галац, който ще приема своите съперници в столицата Букурещ дебютира със загуба в турнира на богатите. Бенфика пък записа престижно равенство срещу Манчестър Юнайтед в Лисабон като дори надигра англичаните.

Оцелул се представи доста силно в Цюрих, но опитът си каза думата и Базел си взе трите точки с гол от дузпа на ветерана Алекс Фрей в 84-ата минута. След това поражение Оцелул изигра два мача от вътрешното първенство, в които записа победа и равен. Тимът от Галац е на 9-та позиция във временното класиране с 11 точки като в неделя гостува на гранда Стяуа. Оцелул е с твърде малък опит в европейските турнири като досега не е срещал съперници от Португалия. Една от най-славните победи на румънците в Европа е през 1988 над Ювентус в Купата на УЕФА. Реваншът в Торино обаче е спечелен от Старата госпожа с 5:0.

Бенфика е доста по-добре познат на широката публика като тимът от Лисабон стигна до полуфиналите на Лига Европа миналия сезон, тръгвайки от Шампионската лига. Този път групата на „орлите“ е по-лека и те ще се стремят да я преодолеят като в първия си мач направиха важна крачка към 1/8-финалите като не позволиха на Манчестър Юнайтед да ги победи. След шест кръга в португалската Суперлига Бенфика е втори с 14 точки, колкото има лидерът Порто и третият Брага. В последния кръг бе и голямото дерби между „драконите“ и „орлите“, завършило 2:2.

Оцелул няма сериозни проблеми с контузени футболисти и треньорът Доринел Мунтяну ще може да заложи на най-доброто, с което разполага като вероятно ще играе в традиционната за тима схема 4-5-1. Без контузии са и португалците.

Опитът, класата и традициите са на страната на Бенфика и всеки резултат различен от победа за гостите би бил крайно изненадващ. Футболистите, с които разполага Жорже Жезуш знаят как да побеждават съперници от подобен ранг и няма да разочароват. Още повече, че Оцелул няма да играе на собствения си стадион в Галац, а в Букурещ.

Последни 5 изиграни срещи:

Оцелул Галац:

09 септември Оцелул Галац - Клуж 0:4 (Лига 1)
14 септември Базел - Оцелул Галац 2:1 (Шампионска лига)
17 септември Воинца Сибиу - Оцелул Галац 0:1 (Лига 1)
20 септември Оцелул Галац - Олчим Валчеа 3:1 (Купа на Румъния)
23 септември Оцелул Галац - Миовени 0:0 (Лига 1)

Бенфика:

29 август Насионал - Бенфика 0:2 (Суперлига)
10 септември Бенфика - Гимараеш 2:1 (Суперлига)
14 септември Бенфика - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Бенфика - Академика Коимбра 4:1 (Суперлига)
23 септември Порто - Бенфика 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Оцелул Галац - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Оцелул Галац - 7.50
Равен - 4.00
Бенфика - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:
Оцелул Галац - 7.25
Равен - 3.75
Бенфика - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188