ПСЖ точи зъби на ранена Борусия


И. Ангелов

ПСЖ точи зъби на ранена Борусия

Борусия Дортмунд - Пари Сен-Жермен 
Стадион: Сигнал Идуна Парк 
Дата: 01.05.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Борусия Дортмунд просто нямаше как по-лошо да се подготви за най-важния си двубой в кампанията след като през уикенда отнесе 4 гола на гости в Лайпциг и освен три точки, тимът ще загуби и от увереността си срещу един от фаворитите в Шампионска лига. Сега дори домакините могат да пропуснат класиране в Топ 4 в Германия, но и петото място би могло да доведе до класиране в ШЛ догодина заради представянето на немските отбори в Европа.

ПСЖ също не успя да спечели през уикенда когато тимът на Луис Енрике можеше да гарантира титлата си в Лига 1. За тази цел беше нужна победа пред собствена публика над Льо Хавр, но видяхме 3:3, което поне показва атакуващия потенциал на парижани.

В двата състава има известни проблеми преди този двубой. При домакините под въпрос е ключовият Хумелс, заедно с Маатсен. Контузени за мача са Алер, Мален и Бенсебаини. При ПСЖ обичайните липсват - Кимпембе, Курзава и Рико.

В неделя ПСЖ все пак гарантира титлата си когато Монако надви Лион, и с тази новина тимът може да премести цялото си внимание над Шампионска лига. Добро представяне срещу наранен противник ще направи задачата пред своя публика по-лесна. Не трябва обаче да се подценява и най-разпалената домакинска подкрепя, която несъмнено ще има значение в тази вечер.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Пари Сен-Жермен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСЖ (Луис Енрике)
 
Донарума
   
Маркиньос
Хернандез
Хакими
Мендес
Емери
Витиня
Руиз
Дембеле
Мбапе
Баркола
Санчо
Фюлкруг
Адейеми
Бранд
Джан
Забицер
Маатсен
Риерсон
Шлотербек
Хумелс
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - ПСЖ 1:2

  Сподели
293