Литекс ще пречупи Жилина


Т. Михайлов

Литекс ще пречупи Жилина

Литекс - Жилина
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 27.07.2010
Час: 20:00
Съдия: Кристин Якобсен (Исландия)


Литекс посреща Жилина на Градския стадион в Ловеч в двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига. При краен успех “оранжевите” ще се доближат само на един съперник от заветните групи, а участието им сред 48-те в Лига Европа ще бъде гарантирано.

До тази фаза Литекс достигна след два успеха над черногорския шампион Рудар Плевля. В първата среща в Ловеч тимът на Ангел Червенков победи само с 1:0 макар да създаде куп положения. Резултатът 4:0 от реванша бе леко изненадващ, но показа, че “оранжевите” умеят нещо много важно за постигането на големи успехи. Рудар бе по-активният отбор в първите 30 минути, но при първото си по сериозно положение българите реализираха и пречупиха психически съперника. Дока Мадурейра остава извън игра поради контузия. Други проблеми в ловешкия лагер няма.

Жилина е добре познат у нас отбор след подвизите си преди две години срещу Левски. Тогава двубоят бе част от програмата на последното издание на Купата на УЕФА. “Сините” бяха излъгани от тим, който повечето хора посрещнаха с насмешка заради името му. До мача с Литекс Жилина стигна след класически успех с 3:0 над Биркиркара, но словаците бяха паднали преди това с 0:1. Всичко бе коригирана само след седмица. Словашкото първенство вече започна и във втория кръг Жилина направи 2:2 със Слован Братислава, въпреки че игра 80 минути с човек повече.

Футболът в Словакия е в подем, факт който бе доказан с участието на националния тим на страната на Мондиал 2010. Двата шампиона изглеждат равностойни и тук ще проличи кой има характер, за да продължи. Мачът ще е завързан с леко предимство на ловчанлии поради домакинското предимство. Важно е да бъде постигнат чист успех като и нулево реми не изглежда лошо.

Последни 5 изиграни срещи:


Литекс:

01 юли Литекс - Брьондби 1:2 (Приятелски мач)
03 юли Литекс - Утрехт 0:0 (Приятелски мач)
09 юли Литекс - Сливен 4:1 (Приятелски мач)
13 юли Литекс - Рудар 1:0 (Шампионска лига)
20 юли Рудар - Литекс 0:4 (Шампионска лига)

Жилина:

04 юли Жилина - Слован Братислава 1:1 (4:2 сл. дузпи) (Суперкупа на Словакия)
13 юли Биркиркара - Жилина 1:0 (Шампионска лига)
17 юли Жилина - Злате Моравце 2:1 (Суперлига)
21 юли Жилина - Биркиркара 3:0 (Шампионска лига)
24 юли Жилина - Слован Братислава 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Литекс - Жилина

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Литекс - 1.72
Равен - 3.40
Жилина - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211