УЕФА: Сигурността на Евро 2024 е основен приоритет


Н. Гавазов

УЕФА: Сигурността на Евро 2024 е основен приоритет

Съюзът на европейските футболни асоциации ( УЕФА ) заяви, че сигурността на предстоящото Европейско първенство през 2024 г. ще бъде основен приоритет за организаторите. УЕФА също така отбеляза, че си сътрудничат с германските власти и правоохранителните органи за разработване на прилични механизми за сигурност.

"Сигурността на Европейското първенство през 2024 г. е основен приоритет за УЕФА и германските власти. Следователно УЕФА работи в тясно сътрудничество със съответните органи и партньори, за да разработи подходящи и надеждни механизми за гарантиране на безопасността на всички участници в турнира. Уверени сме, че ще бъдат взети всички необходими мерки“, заяви пресслужбата на УЕФА.

Припомняме, че финалната част на Евро 2024 ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 г. Мачовете от турнира ще се проведат на 10 стадиона в 10 града. Настоящият победител в Европейското първенство е отборът на Италия, който победи националния отбор на Англия на финала на Евро 2020 на "Уембли". Съдбата на този финал се реши след изпълнение на дузпи.

  Сподели
73