ЦСКА се справи с БАТЕ Борисов и продължава напред в Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА се справи с БАТЕ Борисов и продължава напред в Лига Европа (видео)

ЦСКА победи напълно БАТЕ Борисов с 2:0 в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион "Българска армия" пред празни трибуни заради пандемията от коронавирус и продължава напред в турнира. Това бе първи успех на български тим над този съперник.

През първото полувреме ЦСКА бе по-добрият отбор на терена, като владееше повече топката и търсеше попадение от самото начало на мача. Гостите обаче се отбраняваха добре и чистите положения отсъстваха. В 32-ата минута, при една от редките си атаки футболист на БАТЕ центрира отляво и Нехайчик стреля силно с глава, но нацели гредата. При опита за добавка Бусато пробва да избие топката, но удари нападател на БАТЕ и съдията посочи бялата точка, като показа и жълт картон на стража на "червените". Зад топката застана Неманя Милич, но бразилският вратар на ЦСКА спаси хладнокръвно и по този начин  запази вратата си суха. Това е трета поредна дузпа, която той спасява в последните няколко мача. След този момент ЦСКА заигра още по-силно и минута преди почивката Георги Йомов направи хубав рейд, който завърши с изстрел към вратата на гостите, но Щербитский  отби, при което Али Соу бе най-бърз и съобраизтелен и заби топката в мрежата на БАТЕ Борисов - 1:0. Така ЦСКА се оттегли с гол преднина на почивката, повеждайки с 1:0.

Второто полувреме започна много добре за червените, а гостите се изнервиха и заиграха по-трърдо. Още в самото начало Евгени Яблонски получи заслужен жълт картон за опасна игра. В 55-ата минута Енрике Рафаел проби отляво и стреля във вратата, но стражът на беларуския тим спаси. Две минути по-късно Антов стреля с глава, но отново в ръцете на вратаря. Последва хубав рейд на Йомов и шут отдалеч, който се отби в защитник на БАТЕ. В 62-ата минута Юнус Санкаре отправи изстрел извън наказателното поле, но кълбото мина близо до десния страничен стълб.

При ответната атака Максим Скавиш изпробва рефлекса на Бусато, който внимаваше и изби туповния му шут в гредата. Армейците отвърнаха с удар във вратата, отправен от Амос Юга. Пет минути преди края, появилият се след почивката Жул Кейта направи страхотен пробив по дясното крило и нахлу в наказателното поле, но не успя да намери свой съотборник и спечели само корнер. До края на срещата ЦСКА владееше инициативата и не допусна опасност пред своята врата, за да се стигне до продължението на мача, когато Греъм Кери оформи крайния резултат 2:0, останал сам срещу опразнената врата на БАТЕ.

По този начин армейците се класираха за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където съперник е отбора от Фарьорските острови Б36 Торсхавн, който снощи отстрани уелския ТНС, след равенство и изпълнения на дузпи. Двубоят ще се играе отново пред празни трибуни на "Армията" точно след една седмица.

Следващият ни  мач е на 20 септември (неделя), когато в 21:00 часа на стадион "Българска армия" гостува Лудогорец.

  Сподели
137