Английската футболистка: ФА пренебрегна доказателствата в моя полза


Н. Гавазов

Английската футболистка: ФА пренебрегна доказателствата в моя полза

Английската  футболистка  Софи Джоунс, която бе обвинена в расизъм, обяви за оттеглянето си  от футбола. По-рано стана известно, че футболната асоциация на Англия (ФА) дисквалифицира Джоунс, която игра за Шефилд Юнайтед, за пет мача. Това стана, след като защитникът на Тотнъм  Рене Хектор заяви, че Джоунс е издала маймунски вик по време на мач от шампионата на  Англия.

Джоунс не призна вината си, но въпреки това днес ФА обяви, че наказва Софи. Последва реакция и на  клуба, който обяви, че е разтрогнал договора с футболистката. Въпросът обаче не се изчерпа с това и по-късно Джоунс заяви, че вече не може да играе под егидата на ФА. Футболистката нарече изслушването и "смехория". 

"Искам да подчертая, че не съм обидила никого, не съм показвала расизъм в каквато и да е форма. И аз отстоявам това. Не признавам вина.

Трудно ми е да разбера защо ФА произнася  присъда въз основа на показанията на двама души, а не на доказателствата, които бяха представени.

Комисията на ФА получи доказателства от още 10 свидетели, включително играчи на  Тотнъм, както и съдии. Всички те твърдят, че не са чували никакви прояви на расизъм и коментари. Това се доказва и от видеоматериалите от мача. Въпреки това, всички подадени материали бяха игнорирани", заяви Джоунс.

  Сподели
459