Eurosport: Само 800 зрители на мач, заради абсурдна ситуация


Н. Гавазов

Eurosport: Само 800 зрители на мач, заради абсурдна ситуация

Срещата - реванш от турнира за Лига Европа между отборите на АЕК и шотландския Дънди Юнайтед се игра пред почти празни трибуни, съобщи Eurosport. До абсурдната ситуация се стигна преди два дни, след още по-абсурдни перипетии по избор на стадион, където да се проведе срещата. В навечерието на снощния мач между двата отбора, комисията от УЕФА, която провери състоянието на олимпийския стадион, където АЕК играе срещите си, е излязла със заключението, че спортното съоръжение е негодно за провеждане на футболен мач.

При тази ситуация, избора е паднал върху стадиона на Панионис, който се намира на около три километра от домашния стадион на АЕК. Черно - жълтите фенове на Панионис обаче били възмутени, че техния кръвен враг ще играе на техния терен.

Вечерта на вторник срещу сряда, хулигани на Панионис проникнали в стадиона и устроили истински погром. Вратите били отрязани, а тревата прекопана. Комисията на УЕФА отменила мястото на провеждането на мача на негодния вече терен и мачът бил насрочен да се проведе на домашния стадион на Олимпиакос, чиито отбор също е непримирим враг на АЕК. За да се избегнат обаче стълкновения между феновете на Атина и Пирея, делегатите на УЕФА решили да не се допускат гръцки запалянковци на срещата.

По този начин, на стадиона вчера са присъствали около 800 зрители само от Шотландия. В първата среща  гърците победиха с 1:0, а снощи завършиха 1:1 и се класираха за груповата фаза на Лига Европа.

 

  Сподели
201