Барселона ще спечели 5-ата си Суперкупа на Европа


Т. Михайлов

Барселона ще спечели 5-ата си Суперкупа на Европа

Барселона - Порто
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 26.08.2011
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Европейският шампион Барселона и победителят в Лига Европа Порто ще се изправят един срещу друг на стадион „Луй II” в Монте Карло, за да определят новия носител на Суперкупата на Европа. Мнозина подценяват този обединяващ трофей, други смятат, че спорът за него трябва да е в края на съответния сезон, защото летните трансфери променят доста силите. Все пак отличието е традиция, която загатва за големите битки по европейските терени, които предстоят в следващата футболна година.

Барселона е отборът с рекорден брой участия в Суперкупата, като това ще е 8-мо за каталунците. При успех „блауграна“ ще се изравни с Милан по отличия като „росонерите“ имат 5. Като цяло испански представители са участвали в 6 от последните 10 издания и са печелили 5. Актуален носител е Атлетико Мадрид. Каквото и да кажем за Барселона ще е ясно на всички, но все пак трябва да се спомене, че тимът отново ще е основен фаворит за всички отличия като се подсили значително през лятото привличайки Алексис Санчес и Сеск Фабрегас. Каталунците вече взеха трофей, побеждавайки Реал за суперкупата на Испания след 2:2 на „Бернабеу“ и 3:2 на „Камп ноу“. Мачовете от първия кръг на Примера бяха отложени, но вторият ще се играе по програма като Барса посреща Виляреал.

Порто спечели изцяло португалския финал на Лига Европа срещу Брага и добави нова европейска слава след скорошните си успехи през 2003 и 2004 под ръководството на Жозе Моуриньо. При тези две участия в Суперкупата обаче „драконите“ не сполучиха, отстъпвайки на Милан и Валенсия. Единствената им титла датира от 1987. Португалците сега разполагат с изключително силен състав, който играе нападателно и резултатно. Порто спечели титлата в иберийската държава без да загуби мач и започна сезона с две победи. При „драконите“ обаче също има промени като тиммът се раздели с младия си наставник Андре Вилаш-Боаш, който пое Челси и с голмайстора Радамел Фалкао продаден на Атлетико Мадрид.

Жерар Пике и Карлес Пуйол няма да вземат участие в мача. Капитанът се възстановява от операция, докато централният бранител е с разтежение на влакно в левия прасец. Така Гуардиола вероятно ще заложи на Ерик Абидал и Хавиер Масчерано в центъра на отбраната. Алексис Санчес тренира наравно с останалите и може да вземе участие в даден етап от мача.

Витор Перейра почти няма проблеми с контузени и ще може да разчита на най-добрите си играчи в това число и новите попълнения Стефан Дефур и Клебер. Само Алекс Сандро е извън строя поради лека травма. Уругвайският ляв бек Алваро Перейра бе оставен извън групата за мача, което подсили слуховете, че е пред трансфер в Челси.

Двубоят може би щеше да е доста по-интересен, ако в Порто бяха останали Андре Вилаш-Боаш и Радамел Фалкао. Но дори и без тях „драконите“ изглеждат като един от малкото отбори, които могат да притеснят Барселона, особено в мач без ключово значение. Каталунците са фаворит, но предпоставките за голово шоу и за съпротива от страна на опонента на европейския шампион са налице.


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

08 август Барселона - Хирона 2:1 (Приятелска среща)
09 август Барселона - Еспаньол 0:3 (Приятелска среща)
14 август Реал Мадрид - Барселона 2:2 (Суперкупа на Испания)
18 август Барселона - Реал Мадрид 3:2 (Суперкупа на Испания)
22 август Барселона - Наполи 5:0 (Купа Жоан Гампер)

Порто:

24 юли Порто - Пенярол 3:0 (Приятелска среща)
31 юли Порто - Олимпик Лион 1:2 (Приятелска среща)
07 август Порто - Витория Гимараеш 2:1 (Суперкупа на Португалия)
14 август Витория Гимареш - Порто 0:1 (Суперлига)
19 август Порто - Жил Висенте 3:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Барселона - Порто

9 мача
4 победи за Барселона
0 равенства
5 победи за Порто
Голова Разлика: 14:13 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.36
Равен - 5.25
Порто - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.36
Равен - 4.60
Порто - 7.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
313