Глобиха Фенербахче с над 100 000 евро


Н. Гавазов

Глобиха Фенербахче с над 100 000 евро

 Фенербахче бе наказан с глоба, след като играчите му напуснаха терена в първите минути на мача за Суперкупата на страната и отказаха да играят, предаде АФП. Те направиха това в знак на протест срещу несправедливото отношение към клуба, а наказанието е наложено от Турската футболна федерация.

Грандът от Истанбул реши да пусне като титуляри във финала срещу Галатасарай юношите си до 19 години. След като отборът допусна гол още в първата минута на срещата, играчите се прибраха демонстративно в съблекалнята.

Федерацията обяви служебна победа за Галатасарай с 3:0, а Фенербахче бе глобен със 115 000 евро.

"Време е да започнем отначало в турския футбол", заяви президентът на Фенербахче Али Коч. Той смята, че много титли са се изплъзнали на Фенербахче  през последните години по съмнителен начин, като говори и за "тайна мрежа в турския футбол" и, че "първенството се решава от съдиите".

Преди финала за Суперкупата от Фенербахче поискаха да има съдия от чужбина, както и мачът да бъде отложен заради четвъртфинала на тима в Лигата на конференциите срещу гръцкия Олимпиакос, но и двете молби не бяха удовлетворени.

  Сподели
63