Позлатяват футболист на годината у нас


В. Мухарски

Позлатяват футболист на годината у нас

Новоизбраният Футболист на годината ще бъде позлатен. Феновете ще имат дейно участие в избора на "Футболист на годината" в 51-ата анкета за най-добър български играч. В периода 21 ноември - 4 декември футболните любители ще трябва да определят чрез интернет глас 20-те имена, които спортните журналисти да подредят най-късно до 15 декември.

Идеята на организаторите, заели се с провеждането на анкетата, е всеки един футболист, избран за най-добър в съответната категория, да получи златно кюлче. Церемония по награждаването ще бъде на 22 декември в новата зала „Арена Армеец“.  Основни фаворити за първото място са Николай Михайлов, Стилиян Петров и Ивелин Попов.

Фенове могат да гласуват в сайта www.futbolist1.bg, като на базата на техния вот ще се определи списък с 20 играчи, който ще бъде предложен на журналистите, но няма да дава предимство на нито един играч.

Всеки един журналист ще даде вот за трима играчи, кандидатстващи за приза. Първият ще получи 3 точки, вторият – 2, а третият – 1. Отделно, представителите на редакциите ще посочат и избора си за най-добър играч в съответната категория – вратар, защитник, полузащитник, нападател, както и за най-прогресиращ футболист.

  Сподели
62697