Ето как ще става вече селекцията в ЦСКА


FUTBOL-TV

Ето как ще става вече селекцията в ЦСКА

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев запазват позициите си в клуба. Двамата дадоха пресконференция, на която разясниха подробности след смяната на собствеността.

Както е известно, Гриша Ганчев и синът му Данаил предоставиха безвъзмездно акциите си на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

Филип Филипов ще отговаря за спортно-техническата част, докато Орманджииев ще се занимава основно с административните дела в клуба. 

"Със Стоян Орманджиев ще продължим да си изпълняваме задълженията като изпълнителни директори. Ще има промени в спортно-техническата част. Искаме ЦСКА да има своя футболна философия - да играе атакуващ, доминиращ футбол. Това ще бъде изискване към треньора на отбора. 

Ще се работи по-плавно и последователно в селекцията. Ще има стратегия. Няма да се изсипват милиони за нови играчи. Старши треньорът ще има голяма роля в селекцията. Ще има и скаутско звено, което ще филтрира набелязаните играчи", заяви Филип Филипов.

"Благодаря на семейство Ганчеви за това, което направиха последните години. Те свършиха голям обем от работа. Всичките акции ще бъдат във фондацията, участието на Христо Стоичков се запазва", каза Стоян Орманджиев.

“Старши треньор, скаутинг отдел и двамата изпълнителни директори. Това са трите звена, които ще решават за селекцията. Собственикът няма да решава нищо по тези въпроси. Идеята е селектирането да не е от един човек", каза Орманджиев.

  Сподели
105