Министърът на спорта: БФС не е собственик на националния отбор


Н. Гавазов

Министърът на спорта: БФС не е собственик на националния отбор

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев заяви, че стадионите не могат да бъдат затваряни и настоя Българският футболен съюз да намери решение на този проблем.

Както е известно, на 16 ноември България посреща Унгария в европейска квалификация, която по програма трябваше да се играе в София. Впоследствие срещата бе преместена в Пловдив, но заради препоръка, че стадион "Христо Ботев" не е обезопасен достатъчно, провеждането под Тепетата е без зрители.

"По решение на БФС мачът е преместен в Пловдив. Тревожното обаче е, че ще се играе на затворени врата. Недопустимо е да ограничим българските фенове от възможността да подкрепят националния отбор. БФС може да администрира футбола у нас, но не е собственик на националния отбор. Той е на хората.

Причина за празния стадион не е единствено ремонтът, а и притесненията относно евентуални протести и проява на футболно хулиганство. Липсата на публика обаче не е решение. Ако те е страх от нещо, не можеш да се скриеш при затворени врата. Това единствено може да нагнети още повече напрежението и хората да реагират по-остро. По всичко изглежда, че от БФС се уплашиха от протест на феновете. Целият социален елемент футбол се крепи на връзката играчи-привърженици. Настояваме от БФС да намерят решение на този казус", заяви Илиев в предаването "Още от деня" на БНТ.

  Сподели
247