Министър Илиев кани на среща БФС и изключените клубове


Н. Гавазов

Министър Илиев кани на среща БФС и изключените клубове

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев кани на работна среща във вторник, 14 ноември, представители на Българския футболен съюз и на изключените от БФС клубове за обсъждане на решения на възникналите проблеми. Срещата ще започне в 15:00 часа и ще се проведе в Министерството на младежта и спорта.

В поканата до БФС министър Илиев отбелязва, че разчита на присъствието на представители и на двете страни и изразява надежда, че всички участници ще проявят кооперативност и отговорно отношение в интерес на българския спорт.

"Следващият вторник (14 ноември) ние организираме среща, на която сме поканили двете заинтересовани страни - Управителният съвет на БФС и хората, които са членове на близо 150-е клуба, които са били изключени от съюза. Министерството работи в едни законови рамки и не може да кадруваме във футболния съюз. Ако някоя от двете страни не приеме тази среща, това би било проява на безотговорност. Единствено футболната общественост може да реши натрупаните проблеми през годините. ММС няма законовите права да се намесва в структури като спортните федерации", сподели Илиев в интервю за БНТ.

  Сподели
143