Локо Пловдив удари Царско село в мач с пет гола и обидно малко фенове


Л. Михайлов

Локо Пловдив удари Царско село в мач с пет гола и обидно малко фенове

Локомотив Пловдив записа ценен успех при гостуването си на Царско село. "Смърфовете" триумфираха с 3:2 в двубой от кръга на родния шампионат, който се игра на стадион "Славия" пред доста малко фенове. В цетралния сектор имаше предимно длъжностни лица, докато пловдивчани бяха подкрепяни от точно 13 фенове, които бяха заели своите места в сектора за гости, при цена на билета - 20 лева.

Пловдичани се поздравиха с успеха, след като водеха с 3:0 до 53-ата минута, но в заключителните минути "царете" върнаха два гола и дори бяха близо до реми.

В 19-ата минута Георги Хашев скочи да се бори за топката с Дейвид Малембана, топката се удари в рамото му и влезе в собствената му врата - 1:0.  50-ата минута новото попълнение Динис Алемйда вкара дебютния си гол в официален мач, след като влезе в игра от резервната скамейка в началото на второто полувреме. Португалецът се разписа с глава, след като бе оставен непокрит в наказателното поле. В 53-ата минута Ален Ожболт направи резултата класически. Той направи добра комбинация с Карагерен и засече топката през вратата за 3:0.

В 65-ата минута шут на Серкан Юсеин от фаул срещна страничната греда на вратата зад Мартин Луков. В 86-ата минута тимът на Царско село получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Динис Алмейда събори Андерсон Кордейро в наказателното поле. Георги Минчев бе точен за 1:3. В добавеното време символичните домакини стигнаха до втори гол във вратата на Мартин Луков. Негов реализатор бе Родни Антуи, който бе изведен очи в очи с вратаря на Локо и с техничен удар прокара топката под плонжа му, фиксирайки крайния резултат.
 

  Сподели
326