Много драма и Ман Юнайтед отстрани Ливърпул


И. Ангелов

Много драма и Ман Юнайтед отстрани Ливърпул

Манчестър Юнайтед посрещна Ливърпул за най-чакания двубой от четвърт-финалите на ФА Къп. Днес на "Олд Трафорд" домакините стартираха отлично, допуснаха обрат, върнаха се отново в края на срещата и стигнахме до продължения при 2:2, където Ливърпул вкара още веднъж чрез Харви Елиът, а Юнайтед осъществи обрат за 4:3 чрез Рашфорд и Диало.

В 10-ата минута днес след няколко ранни опасности за Юнайтед, те стигнаха 1:0 когато удар на Гарначо бе отразен и МакТоминей вкара от близо. Постепенно Ливърпул трябваше да се бори за контрол и го постигна към края на това полувреме, като го използва за мълниеносен обрат. Първо в 37-ата минута гол бе отменен заради засада, но в 44-ата мощен удар до гредата на Мак Алистър оформи 1:1.

В 48-ата минута Салах обърна мача точно преди сигнала за почивка - 2:1. Тук той с помощта на гредата матира Онана в близкия ъгъл и бе близо до пропуск. След почивката Ливърпул контролираше еднолично срещата и Юнайтед почти не играеше с топката, докато Тен Хаг не направи промени в състава. Така резервите Магуайър и Антони раздвижиха нещата и именно последният в 87-ата минута с удар със завъртане от дузпата матира Келехер за 2:2.

Маркъс Рашфорд пък пропусна възможност сам срещу вратаря в последната минута за да не се стигне до продължения, но те бяха факт. Отново той в края на първото продължение можеше да реши срещата, но отново не нацели вратата сам срещу Келехер, макар и от засада тук. Така в 15-ата минута на първото продължение при една от все по-редките атаки на Ливърпул Харви Елиът от дистанция вкара за 3:2 с рикошет, който извади топката от обсега на Онана.

Рашфорд обаче получи и трети шанс в 22-ата минута от продълженията, когато грешка на Нунез позволи на МакТоминей да изведе нападателя на дузпата, този път за 3:3. В 26-ата минута Рашфорд върна услугата на МакТоминей, но от дузпата шотландецът не намери вратата. Вместо това в последната минута от продълженията след корнер пред вратата на Онана, Гарначо се впусна в контра и намери Амад Диало в полето за драматична победа с 4:3.

 

  Сподели
820