Микел разказа как Абрамович му е предложил помощ за баща му


Н. Гавазов

Микел разказа как Абрамович му е предложил помощ за баща му

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел заяви, че бившият собственик на лондонския клуб Роман Абрамович му е предложил да разреши въпроса с отвличането на баща му.

Феновете на английския футбол следяха внимателно ситуацията с отвличането на бащата на нападателя на Ливърпул Луис Диас в Колумбия.

Микел преживя това два пъти, включително преди да играе за Нигерия срещу Аржентина на Световното първенство през 2018 г. Това бе труден момент в живота на Джон Оби, който все още е благодарен на Челси и Абрамович за тяхната подкрепа.

"Баща ми бе отвлечен, когато играех за националния отбор на Световното първенство през 2018 г. в Русия и ни предстоеше мач срещу Аржентина.

Два часа преди мача получих обаждане от брат ми, че баща ми е бил отвлечен за втори път в Нигерия.

Бях абсолютно шокиран. Първият път бе шок, но вторият път беше още по-шокиращ, защото се подготвях за един от най-важните мачове в живота ми.

Само да знам, че баща ми е бил отвлечен отново, бе абсолютно сърцераздирателно.

Не можех да изляза от стаята, не можех да кажа на никого. Седях сам около 30 минути, чудейки се какво да правя. Да кажа на треньора? Да кажа на съотборниците си? Или да направя изявление?

Но ние трябваше да изиграем един от най-важните мачове в живота ни. Трябваше да играем срещу Лионел Меси и националния отбор на Аржентина.

Затова започнах да мисля за това. Реших, че ще замълча. Обадих се на майка ми и братята ми и всички те плачеха по телефона.

Казаха, че не трябва да играя, защото не мога да играя добре. Отделих време да помисля за себе си и реших да изляза и да играя.

Така че не казах на никого. Излязох на терена и играх. За съжаление не спечелихме този мач и тогава казах на всички.

В съблекалнята треньорът и някои от играчите бяха почти просълзени. Казаха, че е трябвало да им кажа и че не е трябвало да играя.

Челси ме подкрепяше много. Спомням си, че Роман ми каза: "Искаш ли да изпратя хората си? Знам, че мога да измъкна баща ти, ако изпратя хората си".

Попитах го как ще го направи. Той каза: "Не се притеснявай за това. Просто ме остави да направя това. Ако искаш да се насочиш към тази опция, аз ще уредя всичко".

Радвам да видя, че Ливърпул много подкрепи своя играч. Трябва да поздравя Ливърпул за това“, заяви Микел.

  Сподели
261