Матсен ще напусне Челси през януари


Н. Гавазов

Матсен ще напусне Челси през януари

Защитникът Ян Матсен вероятно ще напусне Челси през януари, като сред възможните му дестинации са Ливърпул и Манчестър Сити.

Матсен показа най-добрата си страна през миналия сезон, който игра под наем за Бърнли. Точно преди затварянето на летния трансферен прозорец Ян отказа да се върне в "Търф Мур", въпреки че Челси прие оферта от £31.5 милиона от "червените".

Отказът на Матсен се дължи на факта, че Ян е амбициозен и иска да се докаже в топ клуб. Въпреки това 21-годишният нидерландец има само шест смени през този сезон във Висшата лига.

След като не успя да се договори за нова сделка с Матсен, Челси бе принуден да използва опцията си да удължи съществуващия договор на Ян за 12 месеца - до юни 2025 г. Това само спечели време на "сините" да намерят купувач за защитника.

Според TEAMtalk Ливърпул и Сити се интересуват от услугите на Матсен. "Червените" се стремят да подсилят своя ляв фланг на защитата след загубата на Анди Робъртсън поради контузия, а Сити разговаря с представители на Ян още през юли.

  Сподели
233