ЦСКА изпусна победата срещу Крумовград


FUTBOL-TV

ЦСКА изпусна победата срещу Крумовград

ЦСКА и Крумовград завършиха наравно 2:2 в мач от 33-ия кръг на Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски". Попаденията за "армейците" бяха дело на Джонатан Линдсет (29') и Матиас Фаетон (48'), а за Крумовград - Патрик Луан (3' и 55').

Срещата не започна по желания начин за ЦСКА, след като Крумовград поведе в резултата още в 3-ата минута, а голмайстор бе Патрик Луан. Осем минути по-късно Густаво Бусато спаси удар с глава на играч на "сините". Малко след изтичането на 20-ата минута ЦСКА отправи първи точен изстрел дело на Матиас Фаетон. Фланговият футболист получи дълъг пас от Амос Юга, проби навътре и стреля в средата на вратата.

В 29-ата минута ЦСКА успя да изравни резултата чрез норвежка комбинация, завършила с гол на Джонатан Линдсет. Тибо Вион се включи по десния фланг, намери Хайнц в наказателното поле с пас по земята. Норвежецът пък намери с едно докосване връхлитащия Джонатан Линдсет, който хладнокръвно насочи кълбото във вратата на Крумовград за 1:1.

Непосредствено след това Густаво Бусато се отличи с още една ключва намеса, предовратявайки гол на гостите при ситуация 1 на 1 срещу Патрик Луан.

Десетина минути преди края на полувремето ЦСКА бе много близо до втори гол. Първо, силен изстрел на Хайнц от границата на наказателното бе париран от Янко Георгиев, а секунди по-късно удар на Скаршем мина на сантиметри от левия страничен стълб, след страхотна комбинация със сънародника си Хайнц. В 42-та минута Иво Андреев отсъди дузпа за ЦСКА за игра с ръка на Матей Шимич. Зад топката застана Джонатан Линдсет, който обаче не уцели очертанията на вратата. Така първото полувремето завърши при равенство 1:1.

Възпитаниците на Стамен Белчев започнаха по страхотен начин втората част и поведоха с 2:1 след само три минути игра. Точен бе Матиас Фаетон, който засече с глава страхотно центриране на Улаус Скаршем на далечната греда. ЦСКА бе много близо и до трето попадение, като изстрели на Скаршем и Хайнц бяха на път да дадат по-солиден аванс на "червените".

В 55-ата минута гостите от Крумовград изравниха след втори гол на Патрик Луан. Последва двойна смяна в редиците на "червените". Появиха се Браян Кордоба и Станислав Шопов, а местата си отстъпиха Енес Махмутович и Амос Юга. Четвърт час преди края последваха още две промени в състава на "армейците". Матиас Фаетон и Тобиас Хайнц напуснаха терена, а местата им заеха Георги Чорбаджийски и Данило Асприля.

В 81-та минута центриране отдясно на Данило Асприля намери непокрития Джонатан Линдсет, който от въздуха стреля мощно в средата на вратата, но ударът му бе спасен.

До края на мача ЦСКА упражни сериозен натиск към противниковата врата, но опитите за отбелязване на трети гол не се увенчаха с успех. В крайна сметка срещата завърши наравно 2:2.

В следващия си двубой ЦСКА се посрещне Черно море (Варна) в директен сблъсък за втората позиция в класирането. Срещата е с начален час 20:15 часа и ще се играе на стадион "Васил Левски".

  Сподели
99