Мончи обясни сагата с Кунде


Н. Гавазов

 Мончи обясни сагата с Кунде

Спортният директор на Севиля Мончи съобщи, че преминаването на защитника Жул Кунде в Челси е било осуетено от лондонския клуб.

Вчера Барселона обяви за закупуването на Кунде от Севиля за 42 милиона паунда, изпреварвайки Челси в битката за Жул.

Мончи обаче смята, че "сините" могат да обвиняват само себе си, защото в най-решителния момент са започнали да се съмняват във френския играч.

"През миналия четвъртък постигнахме устно споразумение с Челси и играча. Това бе добра оферта и когато всичко бе договорено, имаше някои съмнения от страна на Челси и всичко спря.

Тогава се появи Барса. Те се обърнаха за първи път миналия понеделник чрез Матеу (Алемани, спортен директор на Барселона). Тяхната оферта бе по-ниска, отколкото искахме, но след това те направиха усилие да направят много добра оферта и да затворят сделката.

Самият Кунде вече се бе съгласил да премине в Челси, имаха споразумение с играча. Жул на практика бе продаден на Челси, но Челси имаше съмнения, че Кунде не е профилът, който искаха. След това Челси се опита да се върне на масата за преговори, но предложението на Барселона бе по-добро“, заяви Мончи пред радиостанция SFC.

  Сподели
415