Мендеш преговаря със Спортинг за Роналдо


Н. Гавазов

Мендеш преговаря със Спортинг за Роналдо

Футболният агент Жорже Мендеш, който представлява интересите на футболиста на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, работи по възможността за трансфер на португалеца в Спортинг Лисабон, твърди The Athletic.

Тази седмица Роналдо и Мендеш посетиха тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън, където Кристиано отново уведоми мениджъра Ерик тен Хаг и представителите на Манчестър Юнайтед за желанието си да продължи кариерата си другаде. Португалецът се подложи на медицински прегледи и дори поработи малко на терена, но отделно от отбора.

В същото време Мендеш, както научи The Athletic, вече е провел съществени преговори със Спортинг относно потенциалното завръщане на 37-годишния Роналдо в клуба, в който започна професионалната си кариера. Лисабон като цяло отговаря на изискванията на Кристиано, тъй като зае второ място в португалското първенство за сезон 2021/2022 и се класира директно за груповата фаза на Шампионска лига, където Роналдо иска да играе.

Наставникът на Спортинг Рубен Аморим се съмнява във възможността да подпише с Роналдо, предвид промените в динамиката на отбора, които идването на 37-годишната звезда неизбежно ще донесе. Освен това финансовият компонент на такъв трансфер все още е под въпрос, включително цената на заплатата на Кристиано. И в същото време изданието подчертава, че неговият трансфер неминуемо ще донесе търговски ползи за клуба.

  Сподели
431