Тен Хаг: Мартинес е боец


Н. Гавазов

 Тен Хаг: Мартинес е боец

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг изтъкна борбения дух като едно от основните качества на защитника Лисандро Мартинес.

По-рано в сряда Юнайтед завърши трансфера на Мартинес от Аякс за £56.7 милиона. Така Тен Хаг се събира отново с играча, който му помогна да спечели титлата в Ередивизе през  миналия сезон.

Мартинес е скромно висок за защитник, особено за стандартите на Висшата лига, но Тен Хаг е убеден, че 24-годишният аржентинец има какво да компенсира.

"Той е боец ​​и мисля, че феновете ще го обикнат. Има отношение, борбен дух. Той е агресивен на терена, но по добър начин. Мисля, че имаме нужда от това. Но в същото време той е техничен, той е добър с топката и е играч с ляв крак.

Да, наистина смятам, че характерът му е важен. Мисля, че натискът е много голям във Висшата лига, има много борба. Имаме нужда от такъв играч.

Той е запознат с някои от нашите идеи. Разбира се, това е предимство. Но той все още трябва да се адаптира към нова страна, нов клуб, нови съотборници. Много неща ще бъдат различни тук", заяви Тен Хаг.

  Сподели
500