Ло Селсо избегнал изгонване по грешка


Н. Гавазов

Ло Селсо избегнал изгонване по грешка

От Висшата лига потвърдиха, че полузащитникът на Тотнъм Джовани Ло Селсо по грешка не е получил  червен картон в мача срещу Челси.

През втората половина на съботния мач във Висшата лига на "Стамфорд Бридж", Ло Селсо  грубо игра срещу Сезар Аспиликуета, освен това го настъпи с шиповете си.

Реферът Майкъл Оливър не приложи никакви санкции към грубияна и се обърна към системата VAR, която бе контролирана от Дейвид Коут от видео студиото.

Коут реши, че фаулът на Ло Селсо  заслужава червен картон, но "поради човешка грешка“ това съобщение не стигна до Оливър и Джовани продължи играта.

Sky Sports не очаква да се предприемат ретроспективни мерки срещу Ло Селсо, тъй като по правилата това е предвидено само за епизоди, които са останали без надзор от главния рефер или от VAR.

"Не съм играч, който обича да се търкаля по тревата, но това не бе моя грешка - той очевидно стъпи на пищяла ми, веднага го усетих. Изненадах се, че не получи нито червен, нито дори жълт картон. Разбира се , всеки може да допусне  грешка, но в случай на повторения, би трябвало по-лесно да се справим с това", заяви Аспиликуета.

  Сподели
292