Официално: Тотнъм уволни Почетино


И. Ангелов

Официално: Тотнъм уволни Почетино

След пет и половина години начело на Тотнъм, Маурисио Почетино бе уволнен от клуба след днешната си среща със собственика Даниел Леви. Той изведе шпорите до 4 финала в топ 4 на Висшата лига в последните 5 години, както и до финал в Шампионска лига.

Този сезон обаче тимът има само 5 победи в лигата и Даниел Леви оправда решението с "най-добрите интереси на клуба":

"Взехме това решение с изключително нежелание, и това не е решение, което бордът взе лесно, нито пък бързо. За съжаление резултатите в локалната лига в края на миналия сезон и този сезон са прекомерно разочароващи. Върху борда пада отговорността за тези трудни решения - а това е от тях защото Маурисио донесе много паметни моменти заедно с треньорския си щаб. Но ние правим всичко в името на интересите на клуба.

"Маурисио и неговият екип ще са завинаги част от нашата история. Аз имам огромно уважение към маниера, с който той се справи с трудните моменти, дори без домакински терен, докато строяхме новия стадион, и той донесе много топлина и позитивизъм. Трябва да му благодаря за всичко, с което допринесоха. Винаги ще са добре дошли тук, той и неговият екип.

"Ние имаме талантлив състав. Трябва ни нова енергия и трябва да доставим позитивен сезон на нашите фенове."

Откакто на 10-ти февруари Тотнъм победи с 3:1 Лестър Сити, Шпорите имат само 6 победи в 24 мача във Висшата лига. В момента тимът е на 14-то място в таблицата.

Заедно с Почетино клубът напуска и неговия екип от треньори - Хесус Перес, Мигел Д'Агостино и Антони Хименес.

  Сподели
263