Гуардиола: Сити е по-добър този сезон


И. Ангелов

Гуардиола: Сити е по-добър този сезон

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че тимът чака по-добър сезон от миналогодишния. Сити завърши с една точка над Ливърпул във Висшата лига предната година, като спечели още ФА Къп и Купата на лигата. Гуардиола обяви, че ще търси надграждане над тези постижения.

"Аз не вярвам в статистики. Вярвам в духа, в това, което надушвам, и в начина на игра. От показаното срещу Тотнъм смятам, че можем отново да успеем. Дори и да завършихме равни, този мач показа, че можем повече от предния сезон.

"Играта ни миналата седмица беше по-добра отколкото в онази победа над Челси с 6:0 миналата година. Нивото беше толкова добро. Беше невероятно. Ако поддържаме начинът на тренировки и конкуренцията между играчите, тогава ще опитаме да се подобрим.

"Аз мисля, че е невъзможно да се държиш в мачовете на всеки три дни, ако играеш както ние срещу Тотнъм. Емоцията от първия мач у дома, срещу финалист от Шампионска лига, емоцията в играчите, всички бяха невероятно концентрирани. 

"Проблемът е, че когато играеш през три дни, трябва да повдигнеш духа на играчите. 'Хайде, момчета, давайте, и отново и отново'. Беше невероятно, обаче. Начинът на игра беше толкова добър. Трябва да надграждаме над това."

  Сподели
419