Емери: Трябва да бъдем реалисти


Н. Гавазов

Емери: Трябва да бъдем реалисти

Мениджърът на Арсенал Унай Емери още преди началото на сезона зачеркна отбора си от претендентите за титлата във  Висшата лига.

В дебютния сезон с Емери "артилеристите" завършиха на пета позиция, съответно на  28 и 27 точки зад Манчестър Сити и Ливърпул. Според испанския специалист, разликата между неговия отбор и фаворитите а е твърде голяма, за да бъде  елиминирана  за една година.

"Трябва да сме реалисти по отношение на дистанцията  между Ливърпул и Манчестър Сити и нас. Тази разлика се изразява в много точки.

Искаме да намалим тази разлика и да бъдем по-конкурентоспособни. Трябва да подобрим отбранителната игра, но без да нанасяме щети на нападението, защото преди всичко ние разчитаме на атаката.

Вярно е, че понякога имаме проблеми с отбранителна игра. Трябва да намерим баланс, това е нашата задача. Що се отнася до другите отбори, трябва да сме реалисти - Манчестър Сити и Ливърпул са много силни, но ние все пак искаме да играем нашата си игра.

Ще бъде много трудно да стигнем до топ 4, защото Тотнъм е във възход, а Челси запази своите играчи, с изключение на Еден Азар. Манчестър Юнайтед остана  зад нас през миналата година, но този отбор има огромен  потенциал.

Ние трябва да вярваме в това, което правим, трябва да вярваме в нашите играчи. Имаме много добри футболисти, много млади играчи, а освен това искаме да привлечем  двама или трима за да ни помогнат в подобряване на играта", заяви Емери.

  Сподели
460