Бивш скаут на Юнайтед: Клубът се отказа от Де Лигт и Де Йонг


Н. Гавазов

Бивш скаут на Юнайтед: Клубът се отказа от Де Лигт и Де Йонг

Бившият скаут на Манчестър Юнайтед Дерек Лангли призна, че преди няколко години "червените дяволи" са пренебрегнали препоръките му за Матиас де Лигт и Френки Де Йонг от Аякс.

В момента Матиас и Френки основателно привличат интереса на най-богатите клубове в Европа и се оценяват на десетки милиони паунда. Юнайтед обаче се е отказал от  възможността да прихване холандските таланти още преди те да изпъкнат в първия отбор на Аякс през 2016 г.

"Мога ли да спомена имената на играчите, които те отхвърлиха? Например Матиас Де Лигт. Само Бог знае колко доклади направихме за него. Както и за Френки Де Донг и други известни играчи от цяла Европа. Упамекано, който сега е РБ Лайпциг.

Това бе една от причините, поради които имах среща с Ед Удуърд. Казах му, че не съм сигурен в компетентността на някои хора в клуба. Директно казах на Ед Удуърд: "Ако мислите, че ще седя тук и ще ви говоря това, което искате да чуете, то аз не съм такъв човек, защото ще казвам само това, което виждам".

Мисля, че случилото се изигра роля в напускането ми на клуба седем месеца по-късно. Просто не се вписвах в тяхната система, защото исках да казвам само това, което  мисля.

Такива неща се случват във футбола. Манчестър Юнайтед ми благодари за времето, прекарано в клуба и привлечените играчи, но резултатите от работата ми биха могли да бъдат по-добри, ако тези хората ме бяха слушали", заяви Лангли.

Дерек работи за Юнайтед от 2000 до 2016 г., привличайки в клуба играчи като Маркус Рашфорд, Джеси Лингард, Жерар Пике, Дани Уелбек, Том Клевърли, Джузепе Роси и Аднан Янузай.

  Сподели
422