Карик си припомни, как Фабрегас е попречил на трансфера му в Арсенал


Н. Гавазов

Карик си припомни, как Фабрегас е попречил на трансфера му в Арсенал

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик си припомни, как навремето Сеск Фабрегас му е попречил на трансфер в Арсенал. Както е известно, през този сезон Карик е асистент на мениджъра на "червените дяволи"  Жозе Моуриньо, с коеот продължи 12-годишното си пребиваване на "Олд Трафорд".

През 2004 година Уест Хем, за който тогава Карик играеше, изпадна от Висшата лига на Англия и Майкъл се е готвел да смени клуба. Полузащитникът вече е водил преговори с Хари Реднап от Портсмут и в този момент пред него се е появил примамлив вариант с Арсенал.

"Когато се връщахме след срещата с Хари, постъпи още едно обаждане. На телефона бяха от Арсенал, те помолиха за среща с Арсен. Тъй като в този момент ние минавахме покрай неговия дом в северен Лондон, ние веднага се договорихме за среща. След час седяхме в хола на Арсен Венгер и аз не можех да повярвам в това. Наистина ли се случва това? Арсенал! Нима съм на прага на това да се присъединя към "Непобедимите", които току що проведоха сезона без нито една загуба?

Разговаряхме почти час за футбола. Венгер го очакваше мач за Суперкупата през уикенда и аз помислих, че той определено е заинтересуван от моя трансфер, тъй като проведе час с мен.

"Нека първо отидем в Кардиф, а след това ще се видим с теб в понеделник", каза Венгер.

Всичко се развиваше толкова бързо, че на мен ми трябваха няколко минути, за да осмисля това. Същата вечер лежах на леглото и дълго разговарях с жена си за своите перспективи. Главата ми се въртеше. Тъй като Арсенал можеше да бъде само първи или втори във Висшата лига.

В неделя седнах пред телевизора, за да гледам мача за Суперкупата на Англия между Арсенал и Манчестър Юнайтед, който бе съден да стане моят бъдещ отбор.

Видях това 17-годишно момче, Сеск Фабрегас, който замени Патрик Виейра. Фабрегас игра великолепно, но аз не отдадох особено значение на това. Вечерта в неделя аз все още седях у дома си и чаках позвъняване с инструкции за утрешния ден. Арсенал! Не можех да го дочакам.

Но чаках, чаках, а позвъняване нямаше. На следващия ден трябваше да тренирам с Уест Хем и по пътя за базата ми се обади Дейвид Голд, който каза, че му е позвънил Дейвид Дейн. Голд ми преде неговото съобщение: "Съжаляваме, но мениджърът каза, че Майкъл не ни е нужен. На пътя си имаме същият футболист в лицето на Фабрегас. Извиняваме се, но сделка няма да има".

Играта на Фабрегас промени мнението на Венгер относно потребността от мен.

Бях напълно съсипан, защото мислено вече си представях как играя за Арсенал, заедно с всички таланти там. Загубих си главата. Арсенал ме извади от релси и аз не знаех какво да правя", спомня си Карик.

Напомняме, че след проваления трансфер Карик отказа на Портсмут, за да се присъедини към Тотнъм в края на август. През 2006 година Майкъл  премина в Манчестър Юнайтед за сумата от 18 милиона паунда.

До момента  Карик е единственият английски футболист заедно с Уейн Рууни, който е печелил титлата във Висшата лига на Англия, Купата на Англия, Шампионска лига, Купата на Лигата, Суперкупата на Англия, Лига Европа и Световната клубна купа. Като цяло, Карик има пет титли на Англия.

  Сподели
479