Трагедия сполетяла Фюри преди боя с Усик


Н. Гавазов

През май тази година Александър Усик победи Тайсън Фюри с разделно решение и стана абсолютен световен шампион в супер тежка категория.

Както се оказа, в навечерието на тази битка в семейството на британския боксьор се случи трагедия: съпругата на Тайсън Парис загуби детето си – тя получи спонтанен аборт.

Това разказа "Циганският крал" по време на пресконференция в Лондон.

"Тя загуби бебето си в петък преди битката, което бе доста гадно. Не се оправдавам, но тя бе бременна в шестия месец. Не е като малък спонтанен аборт в началото. Трябва физически да родиш мъртво бебе, сама, докато съпругът ти не е в друга държава“, заяви Фюри, цитиран от The Guardian.

"Не можех да бъда до нея в този момент и ми е трудно. Бил съм с тази жена по-дълго, отколкото съм бил далеч от нея, така че ми е трудно, че не можах да бъда до нея .

Когато каза, че не може да дойде, знаех, че има проблем. Тя обикновено идва в седмицата на двубоя, но имаше високо кръвно и не можа да дойде. Помолих я да ми каже какво е, но тя не каза. Така че знаех, че има проблем.

Знаех. Знаех, че това е проблем. Казах на брат ми: "Тя е загубила бебето.“ Тя го пазеше в тайна, добави боксьорът.

Фюри добави, че Турки Ал ал-Шейх, ръководител на Генералната дирекция по развлекателни въпроси в Саудитска Арабия, е поканил съпругата му да лети до Рияд.

"Турки ни предложи частен самолет, за да преодолеем високото кръвно налягане и каза, че ще вземе лекар със себе си. Но когато разбрах, че тя не може да лети, разбрах, че има голям проблем", каза още Тайсън.

Говорейки за изпитанието на жена си, Фюри каза: "Не е добре да минаваш през това сам“.

Той отново подчерта, че личната им трагедия не трябва да се свързва с поражението му от Усик.

"Това не е извинение – не, по дяволите. Аз съм човек на честта. Правя това, което трябва, когато съм на ринга. Не мисля за тези неща, когато съм на битка. Всичко, което се случва извън ринга, няма значение, няма емоции, мислите за всичко това са по-късно.

Имали сме спонтанни аборти преди и това се случва. Ще имаме ли още деца? Не знам дали тя се е върнала към нормалното след това. Трябва да го преодолеете. Но без повече болезнени теми или ще плача", завърши Фюри.

137